ONEXOX

Akaun FB pembunuh pegawai Ambank dikesan

on Sunday, October 27, 2013

Susulan kes pembunuhan pegawai operasi AmBank tempoh hari, pembunuh yang dikenali sebagai Ardi Hamza masih bebas dan dipercayai masih di negara Malaysia.















Facebook Ardi Hamza dengan akaun Ardi Ode Putra Katela dikesan dan jika dilihat dari kandungan Facebook suspek ini, ternyata lelaki ini berasal dari Indonesia dan rakan Facebook yang mencecah lebih 4,000 majoriti daripada negara jiran.





Gambar-gambar pembunuh pegawai AmBank ini kebanyakkan status Facebook suspek memang berasaskan negara asalnya, Indonesia dan status terakhir di Facebook suspek pada 21 Oktober 2013.

Diharap Facebook Ardi Hamza ini memudahkan untuk pihak berkuasa menjejak pembunuh kejam yang masih bebas ini. Ayuh, sebarkan!

Sumber

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 16 comments... read them below or add one }

Anonymous said...

Wah...terrornyer pak guard sorang ni...boleh gi gym, gi swimming dan motor pun bukan kapcai....biar betul!

Patriotik


October 27, 2013 at 6:54 AM
Anonymous said...

dia ni orang ABRI


October 27, 2013 at 7:34 AM
Anonymous said...

Ha..ha.. bagi lagi IC...


October 27, 2013 at 8:50 AM
Anonymous said...

Senang dpt Ic..pastu x kenang budi...ingat dah rompak jadi jutawan kot kat indon tu...jahanam ko kejap lagi..


October 27, 2013 at 10:14 AM
Anonymous said...

aduh len kali tgk la berita/baca paper. jgn tunjuk pandai je. ic dia ni palsu. mn ada rekod dlm JPN. korang ingt zmn skrg ni nak palsukan ic tak boleh ke? jgn sempitkan sgt pemikiran tu.


October 27, 2013 at 6:15 PM
Anonymous said...

Ni lar pslnyer.. Senang dpt ic.. N suke2 lak jd pemberontak.. Igt sonang ko kau nk lopeh.. Agk2 baiii...


October 27, 2013 at 6:24 PM
Anonymous said...

Kat tawau tu belambak indon ngaku sabahan. Kurang ajar dorg ni..


October 27, 2013 at 8:20 PM
Anonymous said...

Kan i.c palsu jd x timbul soal bg i.c


October 27, 2013 at 8:33 PM
Unknown said...

Kata kayu kepada pahat...,mengapa kau pahat aku?..kata pahat: Tanyalah org yg mengetuk aku...

Rakyat tanya Ardi mengapa kot masuk negara ini dan buat jenayah?..kata Ardi tanyalah org yg bagi IC kat aku...


October 27, 2013 at 10:00 PM
Busana Shafiqah said...

Kalo nak merompak tu jangan la sampai membunuh cukuplah hanya merompak... atleast hukumanya hanya utk merompak bukan utk membunuh...

Nyawa yang hilang taqkan boleh diganti... hutang nyawa perlu dibayar ngan nyawa...

cari sampai dapat...


October 28, 2013 at 12:44 AM
Anonymous said...

Jenayah seperti ini terjadi kerana Surendrann selalau nak membela diaorang.


October 29, 2013 at 8:21 AM
Anonymous said...

Kesiannya pada org yg tak paham2 tu...ic palsu tu dia buat sendiri melalui sendiket haram.....bukannya diberi oleh JPN atau mana2 pihak berkuasa malaysia.


October 30, 2013 at 1:27 AM
manjung said...

Itu la sebabnya bang non si AnuWar suka bagi IC dulu2....


October 31, 2013 at 11:45 PM
Anonymous said...

memang betul melalui sendikit haram tetapi memang ada individu di jpn dan orang kenamaan yg terlibat. di sabah sebenarnya sudah lama perkara ini berlaku, sudah tidak terkira lagi indon2 & pilak2 philipin yg memiliki my kad melalui sendiket ini..


November 9, 2013 at 5:24 AM
Anonymous said...

dah xde duit nk bayar yuran gym la tu...


November 20, 2013 at 7:07 PM

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved