Bagaimanapun, anda perlu berhati-hati kerana pengambilan secara berterusan akan meningkatkan risiko serangan jantung.
Pengkaji daripada Hospital Jantung Baylor di Texas, Amerika Syarikat, Hyun Joon-shin, berkata, seseorang yang mengambil makanan tersebut sebanyak dua hingga tiga kali seminggu berisiko menghidap sindrom kardio metabolik.
"Sindrom ini mampu meningkatkan risiko terkena penyakit jantung, diabetes, dan strok.
"Mereka turut cenderung mengalami masalah kenaikan berat badan dan kanser," katanya.
Perkara tersebut berlaku kerana makanan tersebut mengandungi garam yang tinggi selain tambahan pengawet di dalam perisa.
Sumber
PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
{ 0 comments... read them below or add one }
Post a Comment