Masyarakat Nicaragua biasanya menghidangkan iguana dengan cara digoreng atau dijadikan sup
Seorang peniaga ketika menjajakan iguana di sebuah pasar oriental di Managua, Nicaragua (29/8).
Menghadapi krisis makanan, Pemerintah Nicaragua menyarankan agar rakyatnya membiakkan dan memakan iguana.
Menurut para ahli, daging iguana mengandung 24 persen protein dibandingkan unggas seperti ayam yang hanya 18 persen
Seorang peniaga sedang menyiang iguana untuk dimasak.
Seorang peniaga menunjukkan seekor iguana yang telah disiang.
Seorang peniaga sedang menyiang iguana untuk dimasak.
Daging iguana yang sudah disiang.
Seorang peniaga sedang memasak sup iguana di pasar oriental, Managua, Nicaragua.
Sup iguana sedia dinikmati
Sumber
PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
{ 0 comments... read them below or add one }
Post a Comment