ONEXOX

Kartunis Ujang punya perancangan susulan penutupan operasi MOY Publication

on Saturday, August 8, 2015KUALA LUMPUR: Susulan penutupan operasi syarikat penerbitan MOY Publication pada Rabu, kartunis Ujang memberitahu dia punya perancangan tersendiri untuk merancakkan semula industri majalah humor tanah air agar tidak terus berkubur.

Ujang, atau nama sebenarnya Ibrahim Anon, memberitahu Astro AWANI, dia kini sedang dalam perancangan untuk bergabung dengan beberapa kartunis terkenal demi memastikan legasi majalah humor terbitan syarikat tersebut diteruskan.

Kata Ujang, mereka akan menggunakan platform majalah Gila-Gila untuk terus aktif berkarya.

"Gila-Gila akan menjadi platform untuk kartunis terus berkarya dan kami akan menjadikan ini sebagai satu landasan untuk mengukuhkan lagi jenama Gila-Gila," katanya.

Berhubung isu hak cipta dan paten majalah itu, Ujang berkata dia perlu berbincang dengan peguamnya terlebih dahulu untuk mengetahui status isu berkenaan.

MOY Publication ialah antara syarikat terkemuka negara yang berjaya menempa nama dalam industri komik dan majalah humor sejak tahun 1993.

Selain majalah "Ujang", ia turut menerbitkan majalah "APO."

Sumber

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved