ONEXOX

Waris Tragedi Kren Tumbang Di Mekah Dapat Pampasan RM1.14 Juta

on Tuesday, September 15, 20151. Bayar pampasan Riyal 1 juta ( = RM 1.14 juta) bagi waris si mati.

2. Bayar pampasan Riyal 1 juta bagi yang cedera dengan yang sebabkan kecacatan kekal.

3. Bayar pampasan riyal 500 ribu ( = RM573 ribu) bagi cedera yang lain.

4. Raja berikan jemputan khas seramai 2 orang dari waris si mati untuk tunai haji jemputan Diraja tahun 1437 H.

5. Benarkan semua jemaah haji yang cedera sehingga tidak mampu tunai haji tahun ini dengan baik, untuk kembali menunaikan haji tahun hadapan dengan pakej jemputan Diraja.

6. Benarkan beberapa ahli keluarga mangsa yang terlantar di hospital VISA khas untuk menunggu di Saudi dan diberi perhatian khas kepada mereka sehingga pulang.

7. Syarikat pembinaan Ben Laden (pemilik kren dan projek), digantung dari semua yang sedang berjalan, dinilai semula bagi projek-projek sedang berjalan yang lain serta dilarang menyertai projek akan datang di Saudi SEHINGGA semua siasatan lengkap dan hukuman telah lengkap kemudian barulah disemak semula kelayakan syarikat ini untuk turut membida projek akan datang. Ini kerana menurut siasatan awal, kren yang tumbang diletakkan di tempat yang salah dan posisi yang tidak selamat.

8. Dilarang semua anggota pekerja projek yang terbabit dari tinggalkan Saudi sehingga semua siasatan tamat.

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved