Harga minyak RON97 turun sebanyak 20sen mulai 22 Mei 2013. Ini bermakna harga RON97 adalah RM2.70 seliter berbanding RM2.90 seliter sebelum ini. Setakat ini hanya penurunan harga bagi RON 97 sahaja dan harga RON 95 masih kekal. Perkara ini disahkan oleh Datuk Hassan Malek Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan.
Harga petrol RON97 disemak kali terakhir pada Mac 2013 dan pernah berada pada paras RM3 seliter pada September 2012. Harga runcit RON97 ditentukan oleh ‘apungan terurus’, dan harga akan berubah mengikut kuasa pasaran.nSementara itu, Timbalan Presiden Persatuan Pengusaha Stesen Minyak Malaysia, Datuk Zulkifli Abdul Mokti berkata penurunan harga RON97 disambut baik selain memperlihatkan dasar kerajaan yang mengutamakan keperluan rakyat.
Sumber
PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri




{ 0 comments... read them below or add one }
Post a Comment