ONEXOX

Najib Sendiri Juga Mencuba How-Old.net, Berapa Pula Keputusan Umur First Lady Rosmah?

on Wednesday, May 6, 2015Beberapa menjak ini, heboh tentang satu laman web yang berupaya mengesan usia seseorang itu dengan hanya memuat naik gambar.

Aplikasi web tersebut, How-Old.net, menjadi trending dan dicuba oleh pengguna internet di seluruh dunia, tidak terkecuali, Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak.

Datuk Seri Najib memuat gambar beliau di laman web tersebut dan mendapat usia yang lebih muda, iaitu 46 tahun sedangkan beliau sekarang sudah berumur 61 tahun.

Hasil itu dikongsi oleh beliau di laman Twitternya dengan kapsyen, "Sy lihat ramai yg cuba teka umur. http://How-Old.net  kata sy 46. Umur sebenar 61 #ILoveThisWebsite #HowOldRobot".Selain dari mengesan usia, laman web yang dibangunkan oleh Microsoft itu juga berupaya untuk mengesan jantina seseorang

Sumber

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved