ONEXOX

PADAH 'BLOCK PARKING', CERMIN KERETA DIPECAHKAN

on Friday, February 13, 2015JOHOR BAHRU - Gara-gara tersilap memberikan nombor telefon bimbit, kereta milik seorang individu dipecahk#an oleh individu yang berang dengan tindakan pemilik kenderaan berkenaan.

Dalam kejadian yang berlaku di Johor Bahru City Square itu, cermin kereta Proton Persona bernombor pendaftaran JLJ 1804 dipecahkan di bahagian pemandu atas sebab telah menghalang laluan kenderaan lain selain dari memberi nombor telefon yang salah.

Difahamkan, pemilik kenderaan terb#abit telah meninggalkan nota yang ditulis,

“Call me at 0162236205. By the way, sorry ya” - Shah.
Bagaimanapun, si pelaku mengatakan nombor telefon yang diberi tidak wujud menyebabkan dia mengambil tindakan me#mecahkan cermin kereta itu.

Sebelum beredar, dia sempat meninggalkan nota,

“I think you are the biggest as’sh0le in t#he world to think that you could leave a wrong number!”

Walaupun begitu, tindakan memecahkan harta benda orang lain adalah salah di sisi undang-undang. Sewajarnya si pelaku bersabar dan meminta bantuan pusat beli-belah.

Gambar-gambar itu kini telah menjadi viral# dan bualan hangat para netizen di Facebook.

Sumber


PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved