ONEXOX

'AIR ASIA BALING BAGASI SAYA'

on Sunday, May 31, 2015Rakaman video kakitangan Air Asia membaling bagasi milik seorang penumpang penerbangan tersebar di laman sosial.

Video berdurasi 1 minit 39 saat itu dimuat naik oleh Wong Kee Hock di laman Facebook.

Kee Hock menggunakan khidmat Air Asia, AK775, penerbangan dari Kuching ke Singapura pada 28 Mei yang lalu."Lihat, bagaimana kakitangan Air Asia membuang bagasi saya. Barang saya rosak. Saya rekod video ini agar satu dunia dapat melihat perbuatan tidak bertanggungjawab Air Asia ini," katanya.


Air Asia Rosakkan Beg Penumpang

'Air Asia Baling Bagasi Saya'Laporan penuh: http://goo.gl/sQ6Wj1More: #mediavids

Posted by My Media Hub on Saturday, May 30, 2015


Difahamkan, rakaman itu dirakam di lapangan terbang Singapura. Dua kakitangan Air Asia dengan selambanya membaling bagasi serta kotak milik penumpang sungguhpun tertera pelekat 'mudah pecah'.

Video itu telah ditonton 123,629 kali dan mendapat perkongsian sebanyak 3,707 di laman Facebook.

Rakan-rakan Kee Hock bagaimanapun menyarankan rakaman itu diserahkan kepada Air Asia atau gunakan khidmat peguam serta saman Air Asia.

Namun, berdasarkan pengalaman orang ramai, syarikat penerbangan tidak akan sesekali respon terhadap tindakan aduan pelanggannya. Paling tidak, pihak terbabit hanya akan meminta maaf tanpa mengemukakan sebarang ganti rugi.

Itulah sikap sebenar syarikat penerbangan di Malaysia.

Sumber

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved