ONEXOX

PUNCA SAIFUL TARIK BALIK SAMAN RM50 JUTA TERHADAP ANWAR TERJAWAP AKHIRNYA

on Tuesday, June 2, 2015PUTRAJAYA - Tindakan Saiful Bukhari menarik balik tuntutan samannya berjumlah RM50 juta terhadap bekas majikan, Datuk Seri Anwar Ibrahim, mengemparkan rakyat Malaysia.

Ramai yang tertanya-tanya apa punca bekas pembantu peribadi Anwar Ibrahim membuat keputusan berkenaan.

Menjawab persoalan orang ramai, Saiful memuat naik jawapannya melalui laman mohdsaifulbukhari.blogspot.com.

Pertama

Saya ada kes dan hujah yang kukuh untuk saman ini, namun proses perundangan kadang kala mengambil masa yang amat panjang untuk sampai ke peringkat Mahkamah tertinggi negara. Saya tidak berkeupayaan untuk membiayai kos guaman yang tinggi sehingga ke peringkat itu.

Perlu bergadai harta dan masa untuk turun naik Mahkamah. Cukuplah 7 tahun saya melalui proses perundangan turun naik Mahkamah untuk membukti kebenaran laporan polis yang saya buat pada tahun 2008. Saya mahu terus kehadapan.

Kedua

Laporan polis yang saya buat berkenaan saya diliwat Anwar telah pun dibuktikan BENAR apabila kelima-lima Hakim Mahkamah Persekutuan pada 10 Februari lalu mengekalkan keputusan Mahkamah Rayuan pada April 2014 yang mendapati bahawa beliau bersalah meliwat saya, dan menjatuhkan hukuman lima tahun penjara. Mahkamah Persekutuan juga telah memutuskan untuk mengekalkan keputusan Mahkamah Rayuan bahawa saya adalah seorang saksi yang kredibel, boleh dipercayai dan berkata benar.

Ketiga

Saya seboleh-bolehnya tidak mahu proses perbicaraan sivil ini sekiranya berlangsung, dieskploitasi untuk kepentingan pihak-pihak tertentu.

Sekian kenyataan saya.

Demikianlah jawapan Saiful. Jadi, penarikan balik keputusan itu bukanlah bermaksud Anwar Ibrahim tidak bersalah seperti mana yang dicanangkan oleh peguambela Anwar dan beberapa pemimpin pembangkang.

Sumber

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved