ONEXOX

VIDEO: Pelumba SuperSports 600cc Negara, Zamri Baba Kritikal Selepas Terlibat Kemalangan Di Litar Sentul

on Sunday, June 7, 2015BOGOR, JAWA BARAT: Pelumba SuperSports 600cc negara, Zamri Baba kini berada dalam keadaan kritikal selepas motosikal yang dipandunya dalam pusingan kedua Kejuaraan Motosikal Asia (ARRC) di Litar Antarabangsa Sentul semalam telah terlibat dalam kemalangan.

Beliau yang beraksi bersama pasukan Musashi Boon Siew Honda Racing gagal untuk mengawal jenteranya di satu selekoh sebelum tergelincir di dalam pusingan keempat lalu merempuh penghadang keselamatan lalu telah dilanggar dari belakang oleh Dimas Ekky Pratama.

Zamri disahkan koma setelah tangan patah selain megalami kecederaan agak serius di bahagian kepala, beliau telah dikejarkan ke Hospital Pakar Petra Permata Sentul.

Difahamkan, pelumba negara itu mungkin akan dihantar menjalani rawatan lanjut ke Jakarta atau Kuala Lumpur.

Sementara itu, kami sertakan satu video di mana berlaku satu lagi kemalangan melibatkan perlumba Indonesia, M. Fadly Immammuddin yang dikatakan juga kritikal selepas dirempuh pelumba Thailand, Jakkrit Sawangswa semasa di garisan penamat.

Kedua-dua pelumba itu turut dikejarkan ke hospital kerana mengalami kecederaan serius di bahagian kaki dan kini sedang berada di bawah pengawasan rapi.
Sumber

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved