ONEXOX

Luahan sayu peminat Ujang tentang penamatan majalah Ujang dan APO?

on Friday, August 7, 2015Allah pasti membalas apa jua perbuatan yang manusia buat. Samada berbuat baik atau buruk.

Masih ingat bagi generasi yang membesar dengan Majalah Ujang macam saya? ...bagaimana Ujang diisytiharkan muflis kerana hasil karyanya dirompak oleh orang lain yang namanya anda bleh google (saya takkan sebut disini) dan kerana itu Ujang di saman.

Tapi yang mengikuti kisah Ujang pasti tahu tanpa perlu tanya Mr Google.

Kesilapan Ujang (gambar disebelah) yang menghasilkan hasil lukisan kartun Ujang ialah dia tidak mempatenkan hasil karyanya pada waktu itu. Yang mana sekarang dikenali sebagai MyIPO.

Akibatnya, hasil lukisan dan nama "Ujang" telah dipaten oleh orang lain tanpa belas kasihan pada Ujang yang real.Terduduk Ujang!!!

Lama kemudian....tiba-tiba "HUKUM KARMA" datang jua....kpd yang "menyamun" hasil kerja dan titik peluh orang lain.

Dengan ledakan perubahan teknologi ...jualan majalah Ujang jatuh merosot sebagaimana pengumuman penutupan produksi Ujang dalam gambar ini.

Pengajarannya ialah jangan "MEROMPAK" kerana balasan Allah pasti datang....sebagaimana pastinya datangnya malaikat untuk mencabut nyawa manusia.

#HidupKeranaAllah

Oleh
Zahari Ghani

Sumber

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved