1 ikat kangkung
6 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
10 biji cili api
Sedikit belacan
2 sudu besar ikan bilis
Sedikit air
Garam dan gula
Cara-cara
- Tumbuk bawang merah, bawang putih, cili api, belacan dan ikan bilis.
- Panaskan minyak, tumis bahan-bahan yang ditumbuk sehingga naik bau.
- Masukkan sedikit air, kemudian masukkan kangkung.
- Masukkan garam dan gula secukup rasa. Masak kangkung sehingga sedikit layu (2-3 minit).
Sumber
PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
{ 0 comments... read them below or add one }
Post a Comment