ONEXOX

Khemah bilik untuk mangsa banjir harap ke semua Daerah di Kelantan

on Friday, December 26, 2014IM4U telah memperkenal kan khemah berbentuk bilik kepada mangsa-mangsa banjir di pusat-pusat pemindahan agar berasa lebih selesa terutama wanita dan anak-anak.

Khemah berbentuk ini telah di perkenalkan di pusat-pusat pemindahan sekitar Kota Bharu, dan ramai berharap agar khemah ini juga dapat di perluaskan di daerah-daerah yang teruk di landa Banjir.

Daerah yang paling teruk ketika ini adalah di Kuala Krai ramai yang masih terperangkap di atas bukit dan di Sekolah-sekolah yang hubungan terputus sama sekali hanya boleh melalui bot dan pengangkutan udara.

Khemah seperti ini telah di perkenalkan di Jepun semasa negara mereka di landa Tsunami akibat gempa bumi yang kuat lalu.

Diharap dengan bantuan yang di lakukan oleh IM4U ini sedikit sebanyak dapat memberi keselesaan kepada mangsa-mangsa banjir.


Sumber


PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved