ONEXOX

Pemilik Proton Suprima S Bangga Dapat 'Tapau' Honda Civic Type R Di Highway Karak

on Wednesday, December 24, 2014



Sebelum ini, pemilik Proton Preve pernah menimbulkan provokasi 'melampau' di laman Facebook, kononnya kereta Proton Preve dapat 'tapau' Mitsubishi Lancer Evo 8. Kenyataan 'bongkak' lelaki itu mengundang kemarahan ahli kelab Mitsubishi Lancer Malaysia.

Kali ini, lagi anak kepada seorang pemilik Proton Suprima S berbangga dengan kereta milik ayahnya dapat 'menapau' kereta Honda Civic Type-R dan Volkswagen Scirocco.




"And another one guys. Let's say if got a car want to race with you like Honda Civic, Volswagen Scirocco, Polo GTI,R. No need to worry. The Proton CFE can beat the iVtec and TSi engine.

"Like last month, got Honda Civic Type-R, Volkswagen Scirocco want to race with my father Suprima S.

"We race at Karak Highway. Guess what, we win!!

"At the corner, or the acceleration, they started to lose when my father start accelerating until 210 KMH. They give up! And the Lotus Ride and Handling also got help.

Go Go Proton!" kata Muhammad Yazid Mahadhir.



Apa kata pemilik Honda Civic Type-R?


Sumber


PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri




Ranking: 5

{ 3 comments... read them below or add one }

Anonymous said...

Saya tak pernah test Suprima S. Saya pakai Preve CFE Turbo. Sebulan lepas keluar saya sparing dengan BMW X6 di Lebuhraya Utara Selatan (Simpang Ampat ke Jasin). Memang asyik potong memotong and at last BMW X6 tu back off. Mungkin dalam hati driver tu berkata, mamat yang bawak Preve CFE ni memang giler bawak kete pada kelajuan 220 km/j. Bukan sebab dia tak boleh sparing lagi. Saya memang suka lencunkan kete bila baru keluar sebab nak tengok keupayaannya. Tapi memang mantap dengan handling Lotus ni. Selepas tu hujan lebat dan bayak air atas jalan. Saya belasah dalam 120 - 130 km/j utk tengok handling dalam hujan. Memang mantap sebab body tak lari walau langgar air yang banyak atas jalan sebab dia ada traction control.


December 24, 2014 at 7:35 AM
Anonymous said...

butoh.kalau suprima lumba dgn gtr.gtr kalah x bermaksud dia xleh tapau suprima.sebab dia tak batak nak lumba2 la.nak lumba2 main track la.bagi aku suprima ni lumba dgn kancil turbo pun dh terkencing kena tinggal 10 tiang


December 24, 2014 at 4:48 PM
Anonymous said...

kekadang keta keta besa ni mcm malassss je nk layan..penah aku nengok kancil je bhaiii..nk cucuk caldina gt four..trus caldina tu bg laluan..mcm malasss aje..ade gak aku nmpak atas hiway kl seremban..ferrari speed ngan messarati..alih alaih ade honda mayat cucuk belakang..kn ke gilaaa..


December 24, 2014 at 7:34 PM

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved