ONEXOX

Punca Gambar Pelesu Pesawat Airasia di Pulau Belitung Tersebar

on Sunday, December 28, 2014


Pagi tadi sebuah pesawat penerbangan AirAsia dari Surabaya ke Singapura dilaporkan hilang setelah terputus hubungan dengan menara kawalan. Sehingga kini pesawat tersebut masih lagi dalam proses pencarian.

Walau bagaimanapun, kini terdapat satu gambar palsu yang beredar di media sosial dan aplikasi whatsapp yang memaparkan gambar sebuah pesawat air asia terhempas dan mendakwa itu lah pesawat yang hilang pagi tadi. Menurut sumber, gambar tersebut mula tersebar di portal-portal Indonesia.Bagaimanapun, gambar itu sebenarnya gambar lama.
Gambar itu adalah dari kejadian pada tahun 2011 dimana pesawat airasia di dalam gambar itu tergelincir dari landasan di Kuching. Anda boleh membaca laporan mengenai kejadian ini di Melvister.Sehingga kini, pesawat  QZ8501 masih lagi dalam pencarian.

Sumber


PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved