ONEXOX

GEMPAR! Adat perkahwinan orang melayu Melaka terlampau, dedah kopek pada tetamu!

on Thursday, February 5, 2015JASIN, MELAKA: Masyarakat Islam di Jasin dikejutkan dengan insiden seorang pengantin dimajlis perkahwinan Datin Azurah yang dilangsungkan di se#buah Hotel di Melaka yang berpakaian kurang sopan mendedahkan buah dadah (tetek)nya dihadapan ribuan jemputan.

Menurut beberapa orang Melaka adat orang Melayu Melaka kalau anak perempuan mereka kahwin memang mengeluarkan kedua-dua teteknya walaupun mereka itu orang Islam tidak kira sama ada anak Datuk ini sebahagian adat resam dan budaya orang Islam Melaka yang telah diamalkan sekian lama.
Bagi orang Melayu Melaka bukan semuanya hanya segelintir saja ya#ng memakai pakaian hingga mengeluarkan buah tetek ini memang trend orang Islam sekarang hanya untuk di Melaka sahaja bukan semua negeri” kata sumber itu lagi.Pengantin perempuan diwajibkan berpakaian sebegini rupa keluarkan dua buah teteknya mendapat berkat seperti yang dilakukan oleh Datin Azurah.

Kata sumber itu lagi kemungkinan adat sebegini akan menular ke Sab#ah dan Sarawak di mana pengantin perempuan Muslim dibenarkan berpakaian seperti yang dipakai oleh Datin Azurah ini ini trend baru orang Islam jangan heran.

KLIK untuk lihat gambar asal: 1 , 2

Sumber


PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
Ranking: 5

{ 4 comments... read them below or add one }

Anonymous said...

ini bukan di Malaysia, kalau x salah di FIlipina or else, but sure not in Malaysia..


February 5, 2015 at 4:01 PM
Edy Wok said...

wah kopek, i love kopek slurppp


February 5, 2015 at 7:34 PM
labkamarul said...

Nak berbohong agak2 la.......


February 6, 2015 at 7:13 AM
Anonymous said...

ini gambar lama...kat Filipina bukan kat Malaysia.Apa da....bingai.


February 10, 2015 at 6:25 PM

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved