ONEXOX

GURU WANITA INI TOLAK DUIT HANTARAN RM18,000 KE BAWAH

on Monday, February 9, 2015

Seorang guru wanita memuat naik status di laman Facebooknya yang boleh membangkitkan kemarahan ka#um Adam akan ayatnya yang berunsur penghinaan.

Guru wanita yang menggunakan nama Cikgu Nur Wafidah Damia memuat naik status bahawa para wanita sewajarnya hanya menerima hantaran perkahwinan paling minima sebanyak RM18,000 dan paling tinggi, RM35,000 hingga RM40,000 ke atas.

“Wajib minta hantaran tinggi pad#a pihak lelaki. Paling rendah RM18,000. Paling tinggi RM35,000 - RM40,000.

“Lelaki yang tak mampu wajib halau dia dan jangan dijadikan kekasih atau suami. Layak dia kahwin dalam reban ayam bersama dengan ayam ternakkan,” katanya.
Andaikata beginilah permintaan setiap #wanita, tidak hairanlah jika ramai lelaki yang membujang untuk jangka masa yang lama.

Bagaimanapun, setelah disiasat, akaun Facebook 'guru' terbabit hanya mempunyai seorang rakan sahaja dan kami anggap ianya adalah akaun palsu yang digunakan untuk melepaskan geramnya terhadap seseorang.

Sumber


PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved