ONEXOX

PUNCA PROTON EXORA TERBAKAR, GADIS DAKWA SUHU BUMI TERLALU PANAS BUAT NETIZEN KETAWA

on Tuesday, February 17, 2015
Seorang pengguna Facebook, Sys Lieya, memuat naik dua gambar kereta milik bapa saudaranya terb#akar di lebuhraya, semalam.

"Allahuakbar, kereta Exora pak sedara terbakar. Tank bocor dan isi minyak full. Baru hari tu kejadian kereta Ferrari, kali ni terjadi dekat family sendiri. Take note kawan-kawan," katanya.

Menurut Lieya, kereta Pro#ton Exora itu baru dibeli oleh bapa saudaranya dan 'usia' belum genap setahun.Lieya juga turut memberikan pandangan dan amaran kepada para pengguna yang lain agar tidak mengisi petrol sehingga maksimum kerana bimbang akan menyebabkan letupan di dalam tangki bahan api.
Amarannya itu dibuat berdasa#rkan peningkatan suhu bumi pada hari-hari yang akan datang.

"Jika mahu mengisi petrol, isi separuh dan tinggalkan sedikit ruang untuk pencerapan udara," katanya.Menurut Lieya lagi, lima buah kem#alangan yang sama terlah berlaku hanya kerana mengisi petrol maksimum.

"Jangan abaikan mesej ini setakat di sini. Biarkan orang lain dan keluarga anda yang memandu tahu mengenainya sehingga mereka dapat mengelakkan ia," ujarnya.

Sumber


PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved