ONEXOX

SAYU. BAKAL PENGANTIN RUGI RM4,000

on Sunday, June 7, 2015SEGAMAT - Seorang gadis mengalami kerugian RM4,000 selepas dikelentong oleh seorang lelaki yang menawarkan pakej katering berharga RM11,000.

Norfarahim Aziz, 25, yang bakal mendirikan masjid pada September 2015 mengakui mengenali lelaki itu melalui kenalannya yang sebelum ini pernah menggunakan khidmat syarikat lelaki itu yang berpangkalan di Batu Pahat.

Norfarahim dilaporkan tertarik dengan pakej katering RM11,000 kerana dianggap murah.

Dalam pakej tersebut, disediakan hidangan untuk 1,000 tetamu, 4 khemah dan 3 menu utama serta beberapa menu sampingan.

"Kali pertama bertemu dengan lelaki itu, saya diminat membayar wang deposit RM1,000 pada 26 Disember 2014 setelah saya bersetuju untuk mengambil pakej tersebut.

"Beberapa minggu kemudian, lelaki terbabit menghubungi saya dan meminta bayaran RM5,000 dengan alasan mahu menutup akaun bagi tahun 2014," katanya.

Mangsa yang tidak mengesyaki apa-apa telah memasukkan wang sebanyak RM3,000 ke akaun lelaki itu pada 5 Januari sebelum dia menghilangkan diri secara tiba-tiba dan sehingga kini gagal dikesan.

Menyedari diri ditipu, mangsa membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Segama pada 5 April lalu sebelm mengemukakan laporan itu kepada Pejabat Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan Segamat.

"Selepas membuat laporan di PPDNKK, saya dimaklumkan bahawa lelaki itu juga telah melakukan penipuan yang sama terhadap beberapa lagi mangsanya yang melibatkan jumlah kerugian yang lebih besar berbanding saya.

"Saya berharap, tiada lagi mangsa yang tertipu dengan lelaki ini. Sekarang saya terpaksa mencari khidmat katering lain untuk menguruskan majlis perkahwinan saya," katanya.

Sumber

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved