ONEXOX

VIDEO: 6,000 staf MAS dilayan ibarat sampah, tapi MAS sedia bayar CEO Mat Saleh RM20 juta.

on Tuesday, June 2, 2015Kesatuan Kebangsaan Anak-anak Kapal Kabin Malaysia (Nufam) melahirkan rasa kecewa mereka dengan syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) yang didakwa membayar ketua pegawai eksekutif barunya dengan gaji RM20 juta manakala kira-kira 6,000 pekerja lain dilayan seperti sampah.

Presidennya, Ismail Nasaruddin, berkata apa yang lebih mendukacitakan, pekerja berkenaan langsung tidak dihormati, malah pihak pengurusan MAS juga gagal berjumpa dan menerangkan kepada mereka mengenai rancangan penstrukturan semula syarikat itu dan alasan mereka diberhentikan.

Inilah perangai UMNO - 6,000 staf #MAS dilayan ibarat sampah, tapi MAS sedia bayar CEO RM20 juta.Kesatuan Kebangsaan Anak-anak Kapal Kabin Malaysia (Nufam) melahirkan rasa kecewa mereka dengan syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) yang didakwa membayar ketua pegawai eksekutif barunya dengan gaji RM20 juta manakala kira-kira 6,000 pekerja lain dilayan seperti sampah.Presidennya, Ismail Nasaruddin, berkata apa yang lebih mendukacitakan, pekerja berkenaan langsung tidak dihormati, malah pihak pengurusan MAS juga gagal berjumpa dan menerangkan kepada mereka mengenai rancangan penstrukturan semula syarikat itu dan alasan mereka diberhentikan.
Posted by Suara Rakyat on Tuesday, June 2, 2015


Sumber

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved