ONEXOX

Keluarga Tuan Guru Nik Aziz Rayu Orang Ramai Pulangkan Barang Pengebumian

on Wednesday, February 18, 2015
KOTA BHARU: Keluarga mantan Menteri Besar Kelantan, Allahyarham Datuk Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat merayu kepada orang ramai yang telah ternampak atau terambil barang-bara#ng semasa pengebumian hari itu supaya memulangkan semula barang-barang tersebut.

Barang-barang yang dimaksudkan adalah selimut putih, kain hitam penutup keranda, toto (tilam nipis) merah kuning dan bantal.
Rayuan ini di sampaikan melal#ui akaun Facebook oleh anak perempuan Allahyarham, Nik Asma’ Salsabila Nik Aziz.Menurutnya barang-barang tersebut adalah kepunyaan ayahnya maka ia adalah satu pusaka dari dari Tok Guru.

“Kami semua setuju ianya adalah b#ahagian bonda kami, orang yang paling dicintai ayahanda selepas kedua ibu bapanya.

“Setiap masa bonda bertanya jika barang-barang tersebut sudah dijumpai.

“Sekiranya ada yang ambil untuk kena#ngan atau mahu berkat Tok Guru, ketahuilah bahawa tidak ada keberkatan pada barang yang diambil tanpa keizinan tuan empunya. Mohon dipulangkan,” kata Nik Asma.

Sumber


PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved