ONEXOX

NOTIS SAYU LARANG KAKITANGAN BERCINTA AMAT MEMILUKAN

on Thursday, May 21, 2015Notis larangan dan syarat bercinta dengan rakan sekerja yang dikeluarkan oleh sebuah syarikat tersebar di laman sosial.

Difahamkan, notis itu dikeluarkan oleh Eco-Shop Sdn Bhd, semalam yang ditujukan kepada semua kakitangannya.

Dalam notis itu, syarikat itu melarang keras kakitangannya yang sudah berkahwin, bercinta atau berkahwin dengan rakan sekerja walaupun pekerja tersebut masih bekerja atau sudah berhenti kerja.

Bagi kakitangan yang masih bujang pula dilarang mempermainkan perasaan orang lain.Contohnya, bercinta atau menjalinkan hubungan samar-samar dengan dua orang atau ke atas pada masa yang sama, selain dari dilarang bercinta dengan suami/isteri orang.

Mana-mana kakitangan yang didapati melanggar peraturan itu akan dikenakan tindakan disiplin.

Sudah tentunya peraturan seperti ini diterima oleh segenap lapisan masyarakat terutamanya isteri-isteri di luar sana.

Namun, notis ini menimbulkan tanda tanya netizen. Apakah notis ini dikeluarkan oleh seorang janda? Tidak kurang pula yang mempertikaikan peraturan 'karut' ini yang dianggap sengaja menolak jodoh yang ditentukan Tuhan.

"Habis? Kalau jodoh dengan awek kat tempat kerja sama? Takkan nak tolak? Dahlah lawa, cantik, berbudi bahasa, dari keturunan baik-baik pula tu. Giler kau nak tolak?" kata Iqbal Khalid yang menolak peraturan tidak bertamadun itu.

Berlainan pula dengan seorang wanita bernama Sarah Hafizah Adnan yang dilihat menyokong peraturan seperti ini dilaksanakan.

"Zaman sekarang kat Malaysia main dengan rakan sekerja, seoffice pun ada walaupun dia isteri orang," katanya.

Sumber

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved