ONEXOX

DUA PELAJAR SEKOLAH DI SEREMBAN DITAHAN MEMILIKI PISTOL

on Tuesday, August 11, 2015SEREMBAN - Dua pelajar sekolah telah ditahan dan sepucuk pistol yang dipercayai milik mereka juga telah dirampas oleh pihak polis.

Dalam serbuan pada jam 1 petang semalam, sepasukan polis dari Balai Polis Rahang telah menahan dua pelajar sekolah di asrama Murad Foundation di Gadong Lalang Ampangan.

Penahanan dua pelajar terbabit oleh polis adalah berdasarkan hasil maklumat dari pengadu yang tidak ingin didedahkan namanya.

Omar bin Nasir, 17, dan rakannya Muhammad Lokhman Hakim bin Nasaruddin, 16 ditahan pada jam 1 petang di asrama berkenaan.

Polis juga telah merampas sepucuk pistol berwarna silver/hitam, Colt 380 Auto Mustang Pocketlite dengan megazine beserta dengan beberapa butir peluru.

Kedua-dua pelajar terbabit dibawa ke Balai Polis Rahang untuk disoalsiasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 35 Akta Senjata Api 1960.

Sumber

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved