ONEXOX

Punca Dewan Rakyat Terima Usul Undi Tidak Percaya Terhadap Najib Amat Memeranjatkan Pengundi BN

on Sunday, October 18, 201518 Okt - Dewan Rakyat menerima usul undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri, Najib Razak yang dikemukan oleh ahli Parlimen pembangkang, kata Datuk Seri Azalina Othman Said.

Usul terbabit yang dikemukakan oleh ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Hee Loy Sian disenaraikan sebagai usul ke 25 untuk dibahaskan.

Namun menteri di Jabatan Perdana Menteri itu berkata keutamaan akan diberikan kepada urusan kerajaan apabila sidang Dewan Rakyat bermula esok.

"Sebagai seorang ahli Parlimen sememangnya menjadi preprogatif dan hak seseorang ahli Parlimen untuk membawa mana-mana usul persendirian mengikut peruntukkan di bawah Peraturan-peraturan Majlis Mesyuarat," kata Azalina dalam satu kenyataan memetik dari TMI

Sumber

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved