ONEXOX

Flat ini sudah uzur tapi ramai terkejut setelah melihatnya (4 Gambar)

on Thursday, December 25, 2014
Pembinaan sebuah lif mewah di sebuah kawasan kejiranan miskin di Zhuji, Wilayah Zheijiang, China telah mengejutkan ramai orang.

Ini kerana lif itu sebenarnya dibina dari bawah hanya untuk naik ke Tingkat 5 sahaja. Dan ia dibina semata-mata untuk kegunaan satu keluarga yang tinggal di tingkat flat tersebut.
Apabila beberapa keping gambar tersebar di laman sosial China, ramai yang mengkritik pemilik lif persendirian itu kerana disifatkan tidak bertanggungjawab dan mementingkan diri sendiri. Malah, menyusahkan ramai penduduk lain di kejiranan itu apabila tapak lif itu menggunakan kawasan tempat letak kenderaan awam.

“Ia mengabaikan kepentingan orang lain demi keselesaan keluarga mereka. Persoalannya, adakah bangunan seperti ini benar-benar bernilai untuk sebuah lif persendirian seperti itu?” Kata seorang penduduk lagi.

Sumber


PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiriRanking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved