ONEXOX

KOMEN BERBAUR LUCAH – INI TEGURAN IBU KILAFAIRY TERHADAP WAK DOYOK

on Monday, March 16, 2015Ibu kepada pelakon Kila Fairy iaitu penyanyi Rohana Jalil menganggap tindakan selebriti Wak Doyok yang meninggalkan komen berbaur lucah pada salah satu gambar di laman sosi#al Instagram milik aktres itu adalah tidak wajar.

Rohana berkata, sebagai selebriti mereka perlu menjaga batasan terutamanya di media sosial kerana apa yang dilakukan boleh menimbulkan persepsi buruk masyarakat terhadap mereka.

“Dia tak patut bergurau sebegitu walaupun hubungan mereka baik seperti adik-beradik sekalipun. Ini ke#rana orang luar akan mentafsir dengan persepsi lain. Sebagai selebriti mereka perlu jaga perkara itu dan tidak boleh membawa hubungan rapat itu melebihi batasannya terutama di zaman madia sosial ini,” ujarnya.

Rohana berkata demikian ketika diminta mengulas tentang kontroversi Wak Doyok yang dianggap sebagai gila seks apabila menulis komen berbaur lucah di gambar seksi Kila Fairy.

Dalam pada itu, Rohana berkata, di#a dan suaminya sering menasihatkan Kila Fairy supaya tidak berpakaian terlalu seksi. Perkara tersebut juga boleh menjejaskan maruah keluarga mereka di mata rakan-rakan dan ahli keluarga yang lain.

“Ayah dia dah selalu marah supaya jangan pakai seksi ketika keluar, dia tak mahu orang luar atau kawan-kawannya bertanya tentang soal pemakaian Kila. Namun, itulah, budak sekarang kalau tegur banyak kali nanti buat muka dan merajuk pula,” ujarnya.


Sumber


PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved