ONEXOX

9 Perbezaan Ketara Komen Rakyat Singapura Dan Rakyat Malaysia Terhadap PM Masing-Masing

on Tuesday, August 25, 2015

Bila orang suka kita, apa yang kita buat semuanya nampak indah belaka. Tapi bila orang dah tak suka, buat apa pun akan jadi tak kena.

1. Bila Lee Hsien Loong lawat kawasan dan jumpa penduduk setempat, semua puji tempat tu cantik dan ada yang menyesal tak dapat jumpa PM.Bila Najib melawat Malim Gunung lepas gempa bumi kat Sabah, ramai orang marah sebab Najib datang lambat.

2. Bila Lee Hsien Loong cakap pasal tanggungjawab beliau sebagai Perdana Menteri, semua orang puji dan berikrar untuk sokong kerajaan.

Bila Najib cakap pasal tugas beliau untuk bela nasib rakyat, semua orang tak percaya dan rasa tertipu.

3. Bila Lee Hsien Loong ucap takziah kat penduduk di Bangkok, Thailand lepas isu letupan bom minggu lepas…

…versus Najib

4. Bila Lee Hsien Loong cakap pasal perumahan selamat dengan persekitaran yang baik, semua orang berterima kasih dan rasa bersyukur tinggal di Singapura.
Bila Najib umum skim perumahan mampu milik untuk rakyat, orang suruh #NajibLetakJawatan dan persoal mana pegi duit berbilion-bilion yang hilang tu.5. Bila Lee Hsien Loong cakap pasal kemerdekaan, semangat rakyat, dan masa depan negara, semua orang rasa teruja dan bangga jadi rakyat Singapura.Bila Najib cakap pasal matlamat pentadbiran UMNO untuk mengangkat martabat bangsa Melayu, makin banyak persoalan dan hashtag baru yang muncul.6. Bila Lee Hsien Loong cakap pasal perpaduan rakyat Singapura yang sentiasa mendahulukan negara, semua orang setuju dan respect. Ada jugak orang Malaysia yang puji nilai yang orang Singapura tunjukkan.Bila Najib jamin negeri Kelantan akan diberi pertimbangan sama rata macam negeri lain,..

7. Bila PM Singapura berselfie…

…dan bila Najib berselfie.

8. Bila orang berselfie dengan Lee Hsien Loong…

…versus Najib.

9. Bila PM Singapura dengan isteri…

…versus Bila Najib dengan Rosmah.Sumber

PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© AANS BLOG All Rights Reserved